Borůvkovo - malinová Pavlova
5 bílků
špetka soli
120g cukru moučka (nebo xylitolu- březový cukr)
1,5 lžíce balzamikové redukce
1/2 lžíce hořkého kakaa
Bílky se solí vyšlehejte do hustého sněhu.
Potom jemně vmíchejte cukr, balzamiko a kakao.
Potom jemně vmíchejte cukr, balzamiko a kakao.
Z hmoty vytvořte dvě obr vyšší placky (výška alespoň 3 cm)
a pečte je na pečicím papíře při 120°C 70 minut.
Správná Pavlova má být na povrchu křupavá a uvnitř vláčná.
Správná Pavlova má být na povrchu křupavá a uvnitř vláčná.
Mezitím si ušlehejte dohromady 250ml smetany a jeden kelímek mascarpone,
mírně oslaďte, já sladím xylitolem, a po vychladnutí už jen kompletuje.
Jedna vrstva šlehačkového krému a na ní v tomto případě borůvky.
Je to vše na vaší fantazii, někdy dám jahody, někdy maliny, prostě co vás napadne,
nebo co máte doma.
Dezert dejte na minimálně jednu hodinu do lednice.
A potom už jen dobrou chuť.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za vaší návštěvu a milá slova.