neděle 17. června 2018

Borůvkovo - malinová Pavlova




Borůvkovo - malinová Pavlova

5 bílků
špetka soli
120g cukru moučka (nebo xylitolu- březový cukr)
1,5 lžíce balzamikové redukce 
 1/2 lžíce hořkého kakaa

Bílky se solí vyšlehejte do hustého sněhu.
 Potom jemně vmíchejte cukr, balzamiko a kakao.
Z hmoty vytvořte dvě obr vyšší placky (výška alespoň 3 cm)
 a pečte je na pečicím papíře při 120°C 70 minut.
Správná Pavlova má být na povrchu křupavá a uvnitř vláčná.
Mezitím si ušlehejte dohromady 250ml smetany a jeden kelímek mascarpone,
mírně oslaďte, já sladím xylitolem, a po vychladnutí už jen kompletuje.
Jedna vrstva šlehačkového krému a na ní v tomto případě borůvky.
Je to vše na vaší fantazii, někdy dám jahody, někdy maliny, prostě co vás napadne,
nebo co máte doma.
Dezert dejte na minimálně jednu hodinu do lednice.
A potom už jen dobrou chuť.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaší návštěvu a milá slova.