sobota 28. října 2017

Špenátová pizza




Potřebujete:

  • 100 g hladké bílé mouky,
  • 200 g celozrnné špaldové mouky,
  • půl lžičky soli
  • 4 lžíce olivového oleje
do 150 ml teplé vody rozmícháme 20 g čerstvého droždí a vlijeme do mouky.
( množství je na 2 pizzy )


Postup:

Promícháme, vyklopíme na vál
a rukama důkladně zpracujeme na hladké,
nelepivé a pružné těsto.
Potřeme jej olejem a dáme do zakryté mísy
na 40 minut do tepla vykynout.


Ozdobíme tím, co máme rádi.
Já dala přecezená krájená rajčata v konzervě
, špenát s česnekem,
žampiony
a na vrch parmazán míchaný s eidamem
a sekanými mandlemi. :-D
Mňamozní, jak od Itala.
Pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů asi půl hodiny,
dokud nezačne zlátnout okraj.






Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaší návštěvu a milá slova.