
Potřebujete:
- 100 g hladké bílé mouky,
- 200 g celozrnné špaldové mouky,
- půl lžičky soli
- 4 lžíce olivového oleje
do 150 ml teplé vody rozmícháme 20 g čerstvého droždí a vlijeme do mouky.
( množství je na 2 pizzy )
Postup:
Promícháme, vyklopíme na vál
a rukama důkladně zpracujeme na hladké,
nelepivé a pružné těsto.
Potřeme jej olejem a dáme do zakryté mísy
na 40 minut do tepla vykynout.
Ozdobíme tím, co máme rádi.
Já dala přecezená krájená rajčata v konzervě
, špenát s česnekem,
žampiony
a na vrch parmazán míchaný s eidamem
a sekanými mandlemi. :-D
Mňamozní, jak od Itala.
Pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů asi půl hodiny,
dokud nezačne zlátnout okraj.





Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za vaší návštěvu a milá slova.