sobota 28. října 2017

Slunečnicový chléb

Dnes jsem vyzkoušela bezlepkový chléb.
Sice je na pohled nic moc, ale chuťově. . . . 
Skvělý. nevím jestli je to tím, že jsem neměla pečivo
v ústech skoro 3 týdny.
Musím ho trošku vytunit, pokusím se.




Potřebujete:

  • 2 ½ hrníčku slunečnicových semínek.
  • 2 lžíce kokosového oleje
  • 3 vajíčka
  • sůl
Semínka namočte do vody s troškou soli a nechte je namočená přes noc (minimálně 6 hodin). Velkou hrst semínek si odeberte a dejte stranou. Ze zbytku semínek slejte přebytečnou vodu a umixujte je v mixéru, až vám vznikne hladká pasta. Přidejte sůl, vajíčka a kokosový olej a smíchejte vše dohromady. Nakonec vmíchejte půlku odebraných semínek do těsta (ty už nemixujte).
Do formy na chleba vložte pečící papír a lehce vymažte. Dejte do formy těsto a posypte zbytkem namočených semínek. Pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 60 minut, nebo zkuste píchnout špejli, aby byla suchá a nelepila. Chléb nechte vychladnout než ho budete krájet. Skladujte ho v lednici.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaší návštěvu a milá slova.