
Potřebujete:
- 4 střední cibule
- přepuštěné máslo
- 4 lžíce hladké mouky
- 1litr vody + 3 kostky zeleninového bujonu
- kelímek 31% smetany
- nebo 1 litr zeleninového vývaru
- troška muškátového oříšku
- sůl
- bílý pepř
Na přepuštěném másle usmažíme na proužky nakrájenou cibuli.
Smažíme dozlatova, na usmaženou cibuli dáme hladkou mouku a chvilku zasmáhneme.
Podlijeme zeleninovým vývarem, nebo vodou a přidáme zeleninový bujon.
Osolíme, opepříme bílým pepřem a provaříme asi 15minut.
Často mícháme, aby se polévka nepřipálila.
Asi po 20 minutách vypneme a nalijeme do polévky smetanu.
Na konec nastrouháme trošku muškátového oříšku.
Podáváme s usmaženou houstičkou a nastrouhaným sýrem.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Děkuji za vaší návštěvu a milá slova.