sobota 28. října 2017

Cibulačka


Potřebujete:
  • 4 střední cibule
  • přepuštěné máslo
  • 4 lžíce hladké mouky
  • 1litr vody + 3 kostky zeleninového bujonu
  • kelímek 31% smetany
  • nebo 1 litr zeleninového vývaru
  • troška muškátového oříšku
  • sůl
  • bílý pepř


Na přepuštěném másle usmažíme na proužky nakrájenou cibuli.
Smažíme dozlatova, na usmaženou cibuli dáme hladkou mouku a chvilku zasmáhneme.
Podlijeme zeleninovým vývarem, nebo vodou a přidáme zeleninový bujon.
Osolíme, opepříme bílým pepřem a provaříme asi 15minut.
Často mícháme, aby se polévka nepřipálila.
Asi po 20 minutách vypneme a nalijeme do polévky smetanu.
Na konec nastrouháme trošku muškátového oříšku.
Podáváme s usmaženou houstičkou a nastrouhaným sýrem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaší návštěvu a milá slova.