sobota 28. října 2017

Babiččin švestkový koláč


Na těsto:
250 g  špaldové mouky
1 droždí
50 g rozpuštěného másla
2 pol.lžíce třtinového cukru
1 vanilkový cukr
nastrouhaná kůra z 1 citronu
2 vejce
100 ml vlažného mléka
špetka soli

Na oblohu:
500 g vypeckovaných švestek
Drobenka ze 150g másla, třtinového cukru a kokosu.
Cukr a kokos dát tolik, aby se to drobilo.


Postup:
Do mísy dáme všechny ingredience, zamícháme v řidší těsto.
Necháme vykynout, dokud nezdvojnásobí svůj objem.
Po vykynutí těsto vyklopíme na plech vystlaný pečícím papírem,
těsto vymačkáme k okrajům prsty namočenými v mouce,
necháme ještě chvilku vykynout.
Těsto poklademe švestkami a posypeme drobenkou.
Pečeme na 180°C asi 25 minut.

Je to velká ňamka

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaší návštěvu a milá slova.