Stránky

úterý 7. února 2017

Nová poznání

V neděli jsem pokračovala v experimentování
v oblasti pečení a vaření bez cukru.
Zkoušela jsem upéct bezlepkový slunečnicový chlebík.
Na první pokus sice vyšel nízký, ale chuťově byl skvělý.
Recept zde.
Moc jsem si na něm bez výčitek pochutnala,
jsem totiž ještě stále na detoxu, který mi končí v neděli :-D
No teď z jiného soudku.
Při přerovnávání spíže jsem našla bezovou šťávu,
úplně jsem na ní zapoměla, a teď se velice hodí.
Barvou mi připomíná slunce, kterého letošní zimu moc nemáme
a vůní květy bezu, které dokáži prozářit nejeden tmavý 
kout jakékoliv zahrady.
No a kváskový chleba, zadělaný v sobotu, se povedl na jedničku, Honzík si k němu dal 
jitrničku s jelitem, které dostal jako proviant na Moravě.
Neděle byla zase krááásně slunečná a pro mě více méňe odpočinková.
Teď, když píšu tenhle příspěvek mi kuchyní voní další pokus o
bezlepkovou dobrotu. 
Kakaové Brownies.
Sakra, voní to a chutná jako opravdové a přitom je to bez mouky.
Dnes už není dobé světlo, takže to vyfotím až zítra.
Těšte se :-D







Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za vaší návštěvu a milá slova.