Stránky

úterý 8. března 2016

Sýrování


Protože je stále můj palec bolavý a zanícený, nemůžu šít.
Proto jsem se dneska dala po dlouhé době na sýrování. 
Včera si zakoupila 10l mléka 
a dnes od rána sýrařím a vařím a zkouším nové recepty.
Dopoledne založila na Camemberty
 a odpoledne na dohřívané farmáře.
Šlo to pěkně od ruky.
Zvládla jsem přitom upéct Špenátovou pizzu 
a udělat veganský parmezán.
To jsem prostě já, když mám volno, nevydržím sedět s rukama v klíně,
 i když někdy bolí. :-D


camemberty



po prvním otočení




farmářské sýry

syrovátka



smečka si pochutnává




Po několikahodinovém odkapávání

2 komentáře:

  1. Hned hsem na sýry dostala chut. Mohu prosím poprosit o recepty? Mlíko mívám občas čerstvé, tak by byla změna... Děkuji. DanaOlga
    dana.vlk@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Vše potřebné a všechny recepty jsou na stránkách http://syrar.cz/

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaší návštěvu a milá slova.